Tallózás dátum szerint

Vissza
Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | Y | Á | Ž
Találatok száma: 124.

A

Antalóczy Katalin és Gáspár Tamás és Sass Magdolna (2022) A magyarországi gyógyszeripar és autóipar a globális értékláncokban – kutatási eredmények A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék és a Jövő Értékláncai Kiválósági Központ kutatási eredményei. In: Szemelvények a BGE kutatásaiból. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 6-11. ISBN 978-615-6342-49-2

B

Bagdadi Ali és Ács Annamária (2022) The Importance Usage of Solar Energy and Households Perspective: A Research in Hungary. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding (PDF) Budapesti Gazdasági Egyetem. Budapest Business School, Budapest, pp. 3-19. ISBN 978-615-6342-21-8 (Benyújtva)

Balázsné Lendvai Marietta és Beke Judit és Kovács Ildikó (2022) Helyi termékek és a „jó étel, jó hangulat” trend terjedésének vizsgálata egyetemisták körében. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 12-19. ISBN 978-615-6342-49-2

Benkó Aliz (2022) The role of participation and involvement in organisational learning. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 5-12. ISBN 978-615-6342-38-6

Benkó Aliz (2022) Organisational learning and sustainability. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding (PDF) Budapesti Gazdasági Egyetem. Budapest Business School, Budapest, pp. 36-47. ISBN 978-615-6342-21-8 (Benyújtva)

Berta Péter (2022) Kényszerválás: Egy mellőzött globális gyakorlat a gazdaság, a jog, a társadalmi nem és a politika keresztmetszetében. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 20-26. ISBN 978-615-6342-49-2

Bethlendi András és Mérő Katalin (2022) Kelet-Közép Európa árnyékbankrendszerének sajátosságai. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 27-33. ISBN 978-615-6342-49-2

Bi Shulei (2022) Sustainable Business Models Based on the Sharing Economy Research of Chinese Practice. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 177-182. ISBN 978-615-6342-38-6

Breczku Anna Mária (2022) Eco-conscious and green consumption of FMCG hair care products in Pest County, Hungary. Prosperitas, 9 (1-2). ISSN 2786-4359

Breczku Anna Mária (2022) Promoting sustainable consumption in consumer-to-consumer interactions. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding (PDF) Budapesti Gazdasági Egyetem. Budapest Business School, pp. 48-66. ISBN 978-615-6342-21-8 (Benyújtva)

Budai László (2022) BGE-BOSCH logisztikai szimulációs labor az oktatás és kutatás szolgálatában Kooperáció egy felsőoktatási intézmény és egy termelő vállalat között. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 34-38. ISBN 978-615-6342-49-2

Bánhegyi Mátyás és Fekete-Frojimovics Zsófia és Hámori Antal (2022) Gazdaság és gasztronómia Ünnepi kötet Lugasi Andrea tiszteletére. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország. ISBN 978-615-6342-43-0

C

Chandler Nick (2022) Entrepreneurial personality and motive: A study of Hungarian early-stage entrepreneurs using GEM data. Prosperitas, 9 (4) (3). ISSN 2786-4359

Chen Rurong (2022) SMEs through Tough Times of the Covid-19 Pandemic in China. Prosperitas, 9 (1-2). ISSN 2786-4359

Csekő Katalin (2022) A teljesítési hely problematikája a nemzetközi adásvételi ügyletekben. Az Incoterms FCA (Free Carrier) fuvarparitás alkalmazása. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 10-25.

Csiba Péter (2022) Mennyire fenntartható a földgázellátás? In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 39-47. ISBN 978-615-6342-49-2

Csillag Sára (2022) Befogadó vendéglátás? Néhány gondolat a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatása és a vendéglátás kapcsán. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 26-36.

Csonka László (2022) Globális értékláncok és innovativitás Magyarországon. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország. ISBN 978-615-6342-49-2

Csulak Gergely (2022) Kézműves-e a kisüzemi sör? In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 37-53.

Csákné Filep Judit (2022) Guest editorial: Global and local perspectives of entrepreneurship research. Prosperitas, 9 (4) (5). ISSN 2786-4359

Csákné Filep Judit és Gosztonyi Márton és Radácsi László és Szennay Áron és Tímár Gigi (2022) Vállalkozási környezet és attitűdök Magyarországon. Projekt jelentés. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország. (Benyújtva)

Csákné Filep Judit és Gosztonyi Márton és Radácsi László és Szennay Áron és Tímár Gigi (2022) Entrepreneurial Environment and Attitudes In Hungary. Projekt jelentés. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország.

D

Debreceni János és Fekete-Frojimovics Zsófia (2022) A reziliencia értelmezési keretei a vendéglátás-kutatásban való sikeres alkalmazáshoz. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 54-63.

Do Nguyen Minh Chau és Zonai Roland (2022) The evolution of sustainability model patterns among winning participants of the Horizon Europe EIC Accelerator funding program. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 44-57. ISBN 978-615-6342-38-6

Dobó Róbert és Pintér Tibor (2022) Regionális különbségek alakulása különböző területi szinteken értelmezve Magyarországon. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 58-63. ISBN 978-615-6342-49-2

Džidić Adin (2022) The Private Market in Eastern Europe; Microbusinesses as a solution to unemployment and Private Insurances as a solution to poor medical service. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding (PDF) Budapesti Gazdasági Egyetem. Budapest Business School, Budapest, pp. 20-35. ISBN 978-615-6342-21-8 (Benyújtva)

E

Egedy Tamás (2022) Kreatív város – a jövőorientált zsákutca? In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 64-74. ISBN 978-615-6342-49-2

Egedy Tamás és Szabó Balázs és Antypenko Hlib és Benkő Melinda (2022) Planning and Architecture as Determining Influences on the Housing Market: Budapest–Csepel’s Post–War Housing Estates. Urban Planning, 7 (4). pp. 325-338. ISSN ISSN: 2183–7635

Ejaz Muhammad Rahim (2022) The Relationship between Industry 4.0 & Circular Economy in the context of Sustainability. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 223-230. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

Ekrami Mansoor (2022) The advantages of electric vehicles that their current consumers can highlight in order to inspire other consumers to choose a sustainable option. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 151-164. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

Engelberth István (2022) Oroszország változó helye a globális térben (Földrajzi szempontok az orosz-ukrán háborúhoz). In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 75-81. ISBN 978-615-6342-49-2

Ezzallat Achraf (2022) The impact of animal welfare violations on the tourist’s decision making process - Case study: Marrakech – Morocco. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding (PDF) Budapesti Gazdasági Egyetem. Budapest Business School, Budapest, pp. 94-117. ISBN 978-615-6342-21-8 (Benyújtva)

F

Farkas Julianna (2022) Két korszak határán. Dante 700. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 64-77.

Farkas Jácint és Csillag Sára és Fekete-Frojimovics Zsófia (2022) A fogyatékossággal élő emberek spirituális foglalkoztatási modelljének vázlata. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 82-89. ISBN 978-615-6342-49-2

Fehér Márton (2022) Sustainable influencer marketing. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 123-129. ISBN 978-615-6342-38-6

Fenyvesi Éva (2022) Foglalkoztatással és borravalóval kapcsolatos vizsgálatok a vendéglátóiparban – egy fókuszcsoportos felmérés eredményei. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 78-91.

G

Gosztonyi Márton (2022) COVID-19 positivism: Has COVID-19 changed Hungarian entrepreneurs’ perception of business opportunities? Prosperitas, 9 (4). ISSN 2786-4359

Gregán Orsolya (2022) Correlation of innovativeness and impact on sustainability (SDG) at the universities of Europe. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 144-165. ISBN 978-615-6342-38-6

Gulyás Csenge (2022) Taiwan’s Foreign Relations with Developing Countries. In: Changing Trade and Investment Relations of the Taiwanese Economy. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 121-147. ISBN 978-615-6342-39-3

Gundel János (2022) Halételek a Duna mentén (Halászlevek a Fekete-erdő és a Fekete-tenger között). In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 106-117.

Győri Zsuzsanna és Csillag Sára és Svastics Carmen és Hidegh Anna Laura (2022) Vállalkozói életszakaszok sajátosságai a fogyatékossággal élő vállalkozók esetében. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 90-97. ISBN 978-615-6342-49-2

Győri Zsuzsanna és Kása Richárd és Szegedi Krisztina (2022) Hungarian entrepreneurs’ sustainability motivations based on GEM 2021 results. Prosperitas, 9(4) (4). ISSN 2786-4359

Géring Zsuzsanna és Király Gábor és Plugor Réka és Rakovics Márton és Tamássy Réka (2022) ‘Talented student’, ‘future leader’ or ‘you’ – student naming in highly ranked business schools’ mission statements. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 231-238. ISBN 978-615-6342-49-2

Gódor-Kacsándi Anna (2022) Az elhízás étrendi kezelésének aktualitásai. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 92-105.

H

Hamza Ameer (2022) Marketing plan making for EXXONMOBIL. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 13-43. ISBN 978-615-6342-38-6

Hegedüs Gyula (2022) Magyarország és az Egyesült Királyság tudományos és kulturális kapcsolatai, 1945–1956. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 138-152.

Hegedűs Szilárd (2022) Reziliencia gazdasági értelemben vett fogalmának bibliográfiai vizsgálata. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 119-128. ISBN 978-615-6342-49-2

Hegedűs Szilárd és Lencsés Enikő (2022) Az agrárium teljesítményének változása a 2008-as gazdasági válság és a COVID-19 hatására Magyarországon. In: Diszkussziók gazdasági és pénzügyi kihívásokról, fenntarthatóságól és szabályozói megfelelőségről a covid alatt. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 3-16.

Heidrich Balázs és Vajdovich Nóra és Németh Krisztina és Németh Szilárd (2022) Holding back the years? Tradition and innovation in family wineries. Prosperitas, 9 (4). ISSN 2786-4359

Hidasi Judit (2022) Social and Cultural Aspects in Taiwan’s Economic Development with Special Focus on the Education System and Gender Equality. In: Changing Trade and Investment Relations of the Taiwanese Economy. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 185-202. ISBN 978-615-6342-39-3

Hoang Bui (2022) Determinant factors of information disclosure on sustainability reporting in Vietnam. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 58-69. ISBN 978-615-6342-38-6

Hoang Bui (2022) Impacts of COVID-19 crisis on innovative work behaviour in Vietnam. Prosperitas, 9 (1-2). ISSN 2786-4359

Horváth-Csikós Gabriella és Juhász Tímea és Gáspár Tamás (2022) Soft skills on sale – how students consider soft skills and corporate expectations. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 246-253. ISBN 978-615-6342-49-2

Horváth-Csikós Gabriella és Juhász Tímea és Hajeer Ahmad (2022) The first experiences of the BEE Mentor Programme at the Faculty of International Management and Business of the Budapest Business School, University of Applied Sciences. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 239-245. ISBN 978-615-6342-49-2

Huy Chu Minh (2022) Corporate social responsibility development – Challenges for Hungarians small and medium-sized enterprises in the pandemic. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding (PDF) Budapesti Gazdasági Egyetem. Budapest Business School, Budapest, pp. 67-72. ISBN 978-615-6342-21-8 (Benyújtva)

Hámori Antal (2022) A felszolgálási díj-kutatás I. rész. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 98-105. ISBN 978-615-6342-49-2

Hámori Antal (2022) A felszolgálási díj-kutatás II. rész. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 106-118. ISBN 978-615-6342-49-2

Hámori Antal (2022) A fogyasztóvédelmi jog jelentősége. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 118-137.

I

Istenes Krisztián Attila (2022) ZÖLD CONTROLLING – A fenntartható kontrolling a körforgásos gazdaságra való átállásban GREEN CONTROLLING = Sustainable controlling in the transition to a Circular Economy. In: Diszkussziók gazdasági és pénzügyi kihívásokról, fenntarthatóságól és szabályozói megfelelőségről a covid alatt. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 17-40.

J

Juhász-Dóra Katalin (2022) A luxustermékek és luxusszolgáltatások elméleti áttekintése. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 129-136. ISBN 978-615-6342-49-2

K

Karakasné Morvay Klára (2022) Számítógépes szimulációk alkalmazása a szállodai revenue managerek oktatásában. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 153-168.

Kaul Karen Elisabeth (2022) How to reduce the harmful impact of cigarettes on environment. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding (PDF) Budapesti Gazdasági Egyetem. Budapest Business School, Budapest, pp. 73-93. ISBN 978-615-6342-21-8 (Benyújtva)

Keresztes Éva Réka és Kovács Ildikó és Horváth Annamária (2022) Blokklánc technológiák alkalmazási lehetőségei az ellátási láncokban. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 137-146. ISBN 978-615-6342-49-2

Kikkawa Takuro (2022) Japan’s Humanitarian Aid to Jordan and the Transformation of Aid Identities and Practices in New Security Challenges. Prosperitas, 9 (1-2). ISSN 2786-4359

Király Éva (2022) Mennyire vagyunk okosak? Avagy a Logisztika 4.0 eszköztárának gyakorlati alkalmazása. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 185-205.

Kiss Nikolett Éva és Tamás János és Nagy Attila (2022) Life cycle assessment of composting and utilisation of broiler chicken manure. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 130-143. ISBN 978-615-6342-38-6

Komáromi György (2022) A szépségverseny játék múltja és lehetséges jövője. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 147-150. ISBN 978-615-6342-49-2

Koppány Krisztián és Gáspár Tamás (2022) A szálak összeérnek… A globális értékláncok jelentősége és mérésének dilemmái. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 151-156. ISBN 978-615-6342-49-2

Koudela Pál (2022) A laktanya, az idegenforgalom és a média szerepe a szöuli Ithevon sajátos dzsentrifikációjában. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 157-166. ISBN 978-615-6342-49-2

Kozák Tamás (2022) Merre visz az út tovább? Az offline és online kiskereskedelem jövője. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 206-220.

Kozák Tamás és Fenyvesi Éva (2022) New application of game theory in supply chain management. Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok, 2022 (1). pp. 73-98. ISSN 2630-886X

Kresalek Péter (2022) A számvitel és a controlling elmélete, gyakorlata Tanulmányok Bíró Tibor és Sztanó Imre tiszteletére. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország. ISBN 978-615-6342-37-9

Kádas Lajos (2022) Morzsák az alkoholos italok kultúrtörténetéből. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 169-184.

Kárpáti-Daróczi Judit (2022) The Potential of Higher-level Vocational Trainings in Business in the Area of Competence Development. Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok, 2022 (1). pp. 32-49. ISSN 2630-886X

L

Lachin Namaz (2022) Responsible tourism issues and solutions based on pre-pandemic data: comparison between Barcelona and Budapest. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 70-79. ISBN 978-615-6342-38-6

Lengyel Lilla (2022) Discussing the fashion rental service and the attitude of the Hungarian population towards clothing rental models. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 80-96. ISBN 978-615-6342-38-6

Luu Ha Linh és Nguyen Thi Phi Yen és Phan Thanh Anh Quoc és Forgó Réka (2022) The impact of COVID-19 to the amount of single use plastic: a case study in faculty of International Management and Business Budapest Business School. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 97-112. ISBN 978-615-6342-38-6

M

Majláth Melinda és Reicher Regina Zsuzsánna és Pecze Krisztina és Kolnhofer-Derecskei Anita (2022) Helymarketing, mint kutatási téma - szekunder kutatási eredmények a hazai publikációkra vonatkozóan. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 167-172. ISBN 978-615-6342-49-2

Molnár Petronella (2022) Állami tulajdonú gazdasági társaságok kockázatainak és működőképességének vizsgálata. In: Diszkussziók gazdasági és pénzügyi kihívásokról, fenntarthatóságól és szabályozói megfelelőségről a covid alatt. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 49-55.

Molnár Zsolt (2022) Humanitárius fejlesztés vagy kulturális imperializmus? A nemzetközi önkéntesség interkulturális vonatkozásai és hatásai magyar önkéntesek reflexiói alapján. Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok, 2022 (1). pp. 99-130. ISSN 2630-886X

Máté Zoltán és Oravecz Titanilla és Pólya Éva (2022) Szisztematikus szakirodalmi áttekintés a marketing, valamint a változás- és válságmenedzsment közötti összefüggésekről: A lehetséges kapcsolódási pontok feltérképezése. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 173-181. ISBN 978-615-6342-49-2

Mészáros Kornélia és Tlesimunka Richárd és Lencsés Enikő (2022) A Covid19 hatása a konténeres szállításra. In: Diszkussziók gazdasági és pénzügyi kihívásokról, fenntarthatóságól és szabályozói megfelelőségről a covid alatt. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 41-48.

N

Neszmélyi György Iván (2022) Changing Trade and Investment Relations of the Taiwanese Economy. OBIC Book Series, 1 . Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország. ISBN 978-615-6342-39-3 ISSN 2939-

Neszmélyi György Iván (2022) Taiwan’s Social and Economic Challenges. In: Changing Trade and Investment Relations of the Taiwanese Economy. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 15-39. ISBN 978-615-6342-39-3

Neszmélyi György Iván (2022) A koreai konyha és a koreai élelmiszerfogyasztási szokások. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 221-237.

P

Plyassulya Alina (2022) Sustability and Circular economy Blockchain solutions. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 177-183. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

R

Rabbi Mohammad Fazle (2022) An assessment of food loss and waste in the Hungarian agrifood supply chain: Encouraging sustainable and conscious consumption. Prosperitas, 9(3) (4). ISSN 2786-4359

Radácsi László és Csákné Filep Judit és Tímár Gigi (2022) Családi vállalkozások kutatása a Budapesti Gazdasági Egyetemen. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 182-189. ISBN 978-615-6342-49-2

Rimóczi Csilla és Hidvégi Hedvig és Kiss Brigitta és Lenkovics Beatrix (2022) Utazási szokások vizsgálata a COVID-19 világjárvány első három hulláma tükrében. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 238-257.

S

Sabri Aliphana (2022) The key drivers of sustainable practices in SMEs. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 166-178. ISBN 978-615-6342-38-6

Sikó Botond és Vetró Richárd (2022) Green Hotels – business potential and market advantage. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 184-193. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

Sithole Mbali Ayanda (2022) Sustainability in SMEs – how the business deals with these challenges. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 165-176. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

Sowang Kuo Tony (2022) From the US-Taiwan Economic Relationship to Sustainable Global Economic Development. In: Changing Trade and Investment Relations of the Taiwanese Economy. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 93-120. ISBN 978-615-6342-39-3

Soós Gabriella és Kozák Tamás József (2022) The Role of the Retail Sector in the Taiwanese Macroeconomy. In: Changing Trade and Investment Relations of the Taiwanese Economy. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 204-231. ISBN 978-615-6342-39-3

Szabó Bence (2022) Trash to Treasure: How indoor food waste and composting projects can gain momentum in Educational institutions. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 194-209. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

Szabó Károly (2022) Financial instruments in the mirror of energy efficiency among Zala County SMEs. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 210-222. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

Szabó Tamara és Körtvési Dorina (2022) Fashion industry sustainability rating systems from the perspective of fashion SMEs. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 231-244. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

Szalczgruber Fanni (2022) CSR communication in social media: The effectiveness of influencers’ and companies’ posts. Prosperitas, 9 (3) (5). ISSN 2786-4359

Szalók Csilla (2022) A COVID-19 világjárvány hatása az Európai Unió turizmuspolitikájára. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 258-259.

Szegedi Krisztina (2022) Diszkussziók gazdasági és pénzügyi kihívásokról, fenntarthatóságól és szabályozói megfelelőségről a covid alatt: Kutató Nap és Kutató Szakkollégisták és Diákok Konferenciája Konferencia kiadvány - Budapesti Gazdasági Egyetem 2022. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország. ISBN 978-615-6342-40-9

Szegedi Krisztina (2022) No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország. ISBN 978-615-6342-38-6

Szegedi Krisztina (2022) Szemelvények a BGE kutatásaiból. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország. ISBN 978-615-6342-49-2

Szegedi Krisztina és Juhász Tímea és Győri Zsuzsanna (2022) A családbarát egyetem értelmezése a hallgatók szemszögéből. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 206-211. ISBN 978-615-6342-49-2

Szegedi Krisztina (2022) Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország. ISBN 978-615-6342-21-8

Szennay Áron (2022) Rendezvények környezeti hatásainak mérési lehetőségei. In: Diszkussziók gazdasági és pénzügyi kihívásokról, fenntarthatóságól és szabályozói megfelelőségről a covid alatt. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 56-66.

Szigeti Cecília és Czédli Herta (2022) Városi ökológiai lábnyom és a zöldterületek. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 220-230. ISBN 978-615-6342-49-2

Szigeti Cecília és Szennay Áron és Major Zoltán (2022) Épületek ökológiai lábnyoma: fából vagy betonból építsünk? In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 212-219. ISBN 978-615-6342-49-2

Szilágyi Judit (2022) The State of the Cross-Strait Affairs. In: Changing Trade and Investment Relations of the Taiwanese Economy. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 67-92. ISBN 978-615-6342-39-3

Sztanó Gábor és Xinxin Xu (2022) Impact of COVID-19 on recent trends in digital payments – A case study on China. Prosperitas, 9 (3) (3). ISSN 2786-4359

Szuchy Róbert és Korom Ágoston (2022) A tagállamok fiskális hatásköreinek gyakorlása során hozott döntéseinek felülvizsgálata az EUB gyakorlatában. Támogatások vagy jogellenesen befizetett adók visszafizetése jogerős döntések esetén. Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok, 2022 (1). pp. 131-154. ISSN 2630-886X

Szászvári Karina Ágnes és Csillag Sára és Csizmadia Péter és Bácsi Katalin (2022) A HR architektúra jelentősége. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 198-205. ISBN 978-615-6342-49-2

Sándorné Kriszt Éva (2022) A fenntartható fejlődés emberi erőforrás pillérének méréséről. In: BGE Szemelvények. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 190-197. ISBN 978-615-6342-49-2

T

Tamargo Valentina és Pál Ágnes és Szabóné Erdélyi Éva (2022) Sustainable tourism policy in practice: A comparative case study of Argentina and Costa Rica. Prosperitas, 9 (1-2).

Taralik Krisztina és Molnár Zsolt és Kozák Tamás (2022) Csatorna preferenciák a nagyértékű elektronikai cikkek vásárlási folyamatában a vásárlói attitűddel összefüggésben a hazai vásárlók körében. Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok - Gazdálkodás- és Szervezéstudományi folyóirat, 2022 (2). pp. 86-112. ISSN 2630-886X

Tátrai Márk János és Szabó Zsolt Roland (2022) Digital, social, and human development sustainability, and wellbeing. In: No Question: Sustainability is Everyone’s Business V. BBS International Sustainability Student Conference Proceedings. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 113-122. ISBN 978-615-6342-38-6

Tóth Arnold és Kálmán Botond (2022) Asian answers to COVID-19-induced unemployment through the example of three countries. Prosperitas, 9(3) (2). ISSN 2786-4359

Tóth Zoltán (2022) Turizmus az Európai Unióban a koronavírus előtt – és részben után – kitekintés az Eurostat regionális statisztikai évkönyve (2020) alapján. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 270-287.

Törcsvári Zsolt és Tóth Zsuzsanna (2022) Fóliaalagutas növénytermesztés a vendéglátásban. In: Gazdaság és gasztronómia. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 288-300.

V

Vágány Judit (2022) Esettanulmány Meglepetés Kft. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország.

Y

Yeboah Elizabeth és Bolormaa Khongorzul (2022) Conscious consumption in clothing - How to increase the awareness of conscious consumption. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 118-134. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

Yingjie Fu (2022) Promotion of Chinese platform-based supply chains in the COVID-19 era. Prosperitas, 9 (3). ISSN 2786-4359

Yinshi Wu Adolfo (2022) Taiwan-V4: New Approach to Sustainable Economy and Deepening Taiwan-EU Relations. In: Changing Trade and Investment Relations of the Taiwanese Economy. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 41-65. ISBN 978-615-6342-39-3

Á

Árva László (2022) Taiwan’s Trade and Investments in the Hyper-Globalized World, its Participation in the Activities of the World Trade Organization (WTO) and in other International Organizations. In: Changing Trade and Investment Relations of the Taiwanese Economy. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 149-184. ISBN 978-615-6342-39-3

Ž

Živanović Aleksandra és Kovács-Magosi Orsolya (2022) Games for the Planet: Analysis of environmental games for reinforcing pro-environmental behaviour. In: Shape the future together! - IV. BBS International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 135-150. ISBN 978-615-6342-21-8 (Nyomdában)

A lista elkészítésének dátuma 2024. november 21. 00:20:59 CET.