Mit eszünk a fesztiválokon? Az elégedettség tényezői különböző típusú fesztiválokon

Hunyadi Zsuzsanna (2019) Mit eszünk a fesztiválokon? Az elégedettség tényezői különböző típusú fesztiválokon. Prosperitas, 6 (4). pp. 78-94. ISSN 2786-4359

[thumbnail of hunyadi_2019_4_prosp_full.pdf]
Előnézet
Szöveg
hunyadi_2019_4_prosp_full.pdf - Megjelent verzió

Download (462kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

A tanulmány 13 fesztiválon végzett felmérés alapján arra keresi a választ, hogy van-e eltérés a gasztro- és nem gasztrofesztiválok fogadtatásában, a velük való elégedettségben. Mitől függ a fesztiválok tetszési indexe: a tartalomtól, vagy inkább az infrastruktúrától, a szervezés profizmusától? Eredményeink azt mutatják, hogy a fesztiválokkal való elégedettség átlépi a műfaji határokat. A tetszést kevésbé befolyásolja az infrastruktúra, a szervezés, mint maga a tartalom. A fesztiválok látogatásának motivációja a legtöbb ember számára a jó hangulat. Az együttlét, a közös szórakozás legalább olyan fontos, sőt sokszor fontosabb, mint maga a program

Tudományterület / tudományág

társadalomtudományok > gazdálkodás- és szervezéstudományok

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Mű típusa: Cikk
Szerző publikációban használt neve:
Publikációban használt név ORCIDMTMT szerző azonosító
Hunyadi Zsuzsanna
Kulcsszavak: fesztiválturizmus, fogyasztói elégedettség
Felhasználó: Eszenyi-Bakos Kinga
DOI azonosító: https://doi.org/10.31570/Prosp_2019_04_5
Rekord készítés dátuma: 2021. Jún. 02. 10:54
Utolsó módosítás: 2023. Jan. 30. 12:34
URI: http://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/1749

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet