Újvári Gréta és Veres Zoltán és Zsótér Brigitta (2024) Could food supplementation of athletes be sustainable? In: Sustainability can't wait! VII. BBU International Sustainability Student Conference Proceeding. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, pp. 457-467. ISBN 978-615-6886-04-0
Előnézet |
Szöveg
19.cikk-Sus kötet_2024.pdf - Megjelent verzió Download (568kB) | Előnézet |
Abstract
Nowadays the world’s population is over 8 billion. Within the food industry, the rise of nutritional supplements and their increasing use is clear for all to see. More and more people are moving away from eating meat and trying vegetarian or vegan lifestyle. We also hear that meat-free lifestyle is healthier and can reduce the harmful effects of the greenhouse effect. However, this diet also requires more care to avoid deficiencies of various nutrients and minerals. Are there sustainable sports supplements? What can we as athletes do to ensure sustainability? In this study, we seek answers to these questions, among others.
Tudományterület / tudományág
agrártudományok > élelmiszertudományok
orvostudományok > sporttudományok
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Mű típusa: | Könyv része | ||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Szerző publikációban használt neve: |
|
||||||||||||
Kulcsszavak: | Sustainability, nutrition, vegetarianism, food supplement, sport nutrition, food industry | ||||||||||||
Felhasználó: | Eszenyi-Bakos Kinga | ||||||||||||
DOI azonosító: | https://doi.org/10.29180/978-615-6886-04-0_19 | ||||||||||||
Rekord készítés dátuma: | 2025. Jan. 13. 14:17 | ||||||||||||
Utolsó módosítás: | 2025. Jan. 13. 14:17 | ||||||||||||
URI: | https://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/2407 |
Actions (login required)
Tétel nézet |