Papashvili Nino és Kovács András (2023) Toward responsible consumption: describing how responsible consumption contributes to sustainable development. In: SDGs in practice – how to operate sustainable? Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, Magyarország, pp. 93-103. ISBN 978-615-6342-69-0
Előnézet |
Szöveg
NINO PAPASHVILI.pdf - Megjelent verzió Download (233kB) | Előnézet |
Abstract
Promoting environmentally conscious consumer behavior is crucial for achieving Sustainable Development Goal 12 of the UN, which involves adopting sustainable patterns of consumption and production. The study highlights the importance of responsible consumption in combating global sustainability issues such as climate change and biodiversity loss. Educating consumers and developing sustainable production strategies are practical applications of the research findings. The study's implications include public policy, industrial regulation, and corporate social responsibility programs, urging further research and action in the area to create a more sustainable future.
Tudományterület / tudományág
társadalomtudományok > gazdálkodás- és szervezéstudományok
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Mű típusa: | Könyv része | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Szerző publikációban használt neve: |
|
|||||||||
Kulcsszavak: | responsible consumption, sustainable consumption, sustainable production, environmental sustainability, sustainable development | |||||||||
Felhasználó: | Eszenyi-Bakos Kinga | |||||||||
DOI azonosító: | https://doi.org/10.29180/978-615-6342-69-0_9 | |||||||||
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 22. 14:34 | |||||||||
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 22. 14:34 | |||||||||
URI: | https://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/2107 |
Actions (login required)
Tétel nézet |